Currículums:
VÍCTOR PEDROL
Bateria de formació, va canviar-la per la pandereta quan va descobrir que podia fer la mateixa funció amb un instrument molt més transportable. A partir d’aquí va descobrir l’acordió diatònic, amb el qual ha viatjat per tot el país per amenitzar vetllades i fer ballar joves i grans.
Amb les percussions, s’ha endinsat en el coneixement dels diferents tipus de panderos del món, i sobretot de la Mediterrània, gràcies al mestratge d’en Mauricio Molina. Bendir, req, daf, tamburellu, darbuca o tar ja formen part del seu equipatge habitual. Ha elaborat un mètode de pandereta catalana. És estudiant d’acordió diatònic i percussió antiga a l’ESMuC.
PERE ROMANÍ
Nascut a Barcelona el 1981, comença a fer música des de petit. No és fins als 17 anys que coneix l’acordió diatònic, però des de llavors l’estudia intensament amb Carles Belda, Dani Violant i Cati Plana a l’Aula de Música Tradicional i Popular, fins a obtenir el títol final el 2005. També treballa el repertori de trikitixa al País Basc amb Iker Goenaga. Pere Romaní és membre, al costat de la belga Marinette Bonnert, del duo d’acordions 21 BOuTONS, i ha participat en la gravació d’una desena de CDs. És llicenciat en Etnomusicologia per l’ESMuC (2008).
BARTOLOMÉ GARCÍA-PLATA GIRONÉS
Estudia clarinet al Conservatori Superior de Música del Liceu. Ha guanyat el premi Pódiums 2006 a la millor interpretació d‘una obra catalana. Ha format part del grup humorístic-musical La Trova, amb qui ha actuat a teatres de tota Espanya durant quatre temporades. Ha participat en festivals de música contemporània a Buenos Aires, Rosario, Seül i Bratislava, amb el grup de cambra Diapasón. El 2007 va fer una gira com a solista per l’estat de Connecticut, als EE.UU. Actualment dirigeix la Banda del Raval de Barcelona.
Deixa un comentari